Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@08:35:35 GMT

چرخ پنچر صنعت مد و پوشاک

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۰۱۳۲

چرخ پنچر صنعت مد و پوشاک

ایسنا/چهارمحال و بختیاری خرید کردن برای اقشار مختلف مردم به ویژه بانوان همیشه یکی از لذت‌های وصف‌ نشدنی است، مخصوصا اگر پای خرید لباس، دستمال سر، دستمال گردن، شال گردن، کت، چکمه، کفش و ... در میان باشد، حاضری ساعت‌ها در مراکز خرید بدون خستگی قدم بزنی تا بتوانی لباس مورد علاقه‌ات را خریداری کنی، اما به‌نظر می‌رسد امروز پیدا کردن لباس مناسب برای بانوان به یکی از چالش‌های این قشر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، ساعت‌ها و شاید روزها را برای پیدا کردن یک مانتو یا پوشاک مطابق با معیارهای ایرانی- اسلامی صرف می‌کنی، اما در نهایت مجبور می‌شوی، پوشاکی را خریداری کنی که چندان باب میل تو نیست و شاید آن را نتوان در محل کار یا مراسمات رسمی استفاده کنی زیرا یا رنگ آن مناسب مراسمات رسمی نیست یا مدل آن.

کیفیت پارچه در انتخاب پوشاک نیز یکی دیگر از دغدغه‌های اقشار مختلف مردم است، اما متأسفانه در سال‌های اخیر کیفیت پارچه‌های به‌کار برده در پوشاک با وجود قیمت‌های نجومی بسیارپایین آمده است و بعد از چند بار شستشو، لباس قابل استفاده نیست.

هرساله تعداد زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان در رشته‌های طراحی دوخت، طراحی پارچه و نساجی فارغ‌التحصیل می‌شود، این موضوع یک ظرفیت عظیم در کشور و استان برای تحول در صنعت مد و پوشاک است، اما تاکنون برنامه‌ریزی منسجمی برای استفاده از این ظرفیت صورت نگرفته و حجم عظیمی از پوشاک موجود در بازار یا وارداتی است و یا در کارگاه‌های تولیدی داخلی بدون در نظر گرفتن استانداردها تولید می‌شود و اندک پوشاک تولیدی با کیفیت و مطابق با معیارهای ایرانی و اسلامی با قیمت بسیار بالایی در برخی از مراکز فروش پوشاک عرضه می‌شود که بسیاری از افراد جامعه توانایی خرید آن‌ها را ندارند.

دست پنهان و آشکار مافیا و دلال‌ها در صنعت مد و پوشاک

معصومه سلیمیان مدیرگروه رشته طراحی دوخت آموزشکده فنی و حرفه‌ای دختران شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه هرساله تعداد زیادی از دانشجویان در رشته طراحی دوخت در مقطع متوسطه و کاردانی فارغ‌التحصیل می‌شوند، اظهار کرد: بسیاری از این دانشجویان برای کسب مهارت بیش‌تر و جستجوی شغل مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود اقدام به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر می‌کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه در چهارمحال و بختیاری انجمنی برای تحت پوشش قرار دادن فارغ‌التحصیلان رشته طراحی دوخت وجود ندارد، این مراکز یک ظرفیت بزرگ برای هدایت دانشجویان به سمت راه‌اندازی کسب و کار است.

سلیمیان با بیان اینکه راه‌اندازی کارگاه تولیدی پوشاک هزینه‌ بالایی دارد، خاطرنشان کرد: فارغ‌التحصیلان رشته طراحی دوخت به علت نداشتن مکان و سرمایه اولیه برای ایجاد کارگاه تولید و طراحی پوشاک بیش‌تر به دنبال تدریس در این رشته هستند تا حداقل بتوانند درآمدی را کسب کنند.

مدیرگروه رشته طراحی دوخت آموزشکده فنی و حرفه‌ای دختران شهرکرد در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره‌های مد و لباس در کشور، یادآور شد: سالیان متمادی  نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های متعدد با موضوع مد و لباس برگزار می‌شود و طراحان و علاقه‌مندان به طراحی لباس و پارچه آثار خود را در این مکان‌ها ارائه می‌دهند، اما پس از پایان این جشنواره‌ها تحولی در صنعت پوشاک و پارچه صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: برنامه‌ریزی منسجمی در سطح کلان برای استفاده از ظرفیت این افراد در صنعت مد و پوشاک وجود ندارد و امروز متأسفانه صنعت مد و پوشاک در دست مافیا و عده‌ای دلال است، در این صنعت جایگاهی برای طراحان پارچه و پوشاک دیده نشده است.

سلیمیان در پایان برگزاری شوی لباس و نمایشگاه مد و لباس را فرصت مناسبی برای ارائه توانمندی فعالان این حوزه عنوان کرد و گفت: دیده شدن استعدادهای طراحان دوخت لباس و پارچه می‌تواند موجب افزایش انگیزه در این قشر شود و شاهد رشد و شکوفایی در صنعت مد و لباس باشیم.

تولید انبوه پوشاک موجب پایین آمدن قیمت پوشاک تولیدی می‌شود

فرخنده کبیری مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت‌های مراکز فنی و حرفه‌ای در زمینه آموزش علاقه‌مندان در زمینه طراحی و دوخت پوشاک، اظهار کرد: مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه‌های زیر نظر این سازمان به صورت تخصصی مباحث طراحی دوخت لباس سنتی و امروزی را به علاقه‌مندان این حوزه آموزش می‌دهند.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و کمیته عفاف و حجاب دانشگاه شهرکرد چند نمایشگاه عرضه پوشاک با محوریت نقوش ایرانی و اسلامی در شهرکرد برگزار شد، اما متأسفانه قیمت بالای محصولات تولیدی موجب شد استقبال چندانی از خرید این محصولات صورت نگیرد.

کبیری با بیان اینکه تولید انبوه پوشاک موجب پایین آمدن قیمت پوشاک تولیدی می‌شود، خاطرنشان کرد: رویکرد ما در سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش در جهت اشتغال بر مبنای سند آمایش سرزمین است و ما آمادگی داریم در صورت راه‌اندازی کارگاه‌ و کارخانجات بزرگ تولید پوشاک نیروی ماهر در این زمینه را آموزش دهیم.

مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری در پایان با بیان اینکه این سازمان مستقیما نمی‌تواند وارد بحث تولید پوشاک شود، عنوان کرد: اما این آمادگی برای آموزش علاقه‌مندان در این حوزه وجود دارد، همچنین مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای لردگان در بحث تولید لباس محلی و سنتی بختیاری به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کند.

قطعا تولید پوشاک مطابق بر معیارهای ایرانی- اسلامی یکی از مطالبات اصلی مردم جامعه به ویژه بانوان بوده است، اما متأسفانه باوجود مطالبات از سوی نهادهای فرهنگی و اقشار مختلف مردم به وعده‌ها، جامعه‌ عمل پوشانده نشده است و وضعیت صنعت مد و پوشاک روز به روز نامناسب‌تر از گذشته می‌شود، به طوری‌که ویترین بیش از ۹۰ درصد مراکز عرضه پوشاک هیچ سنخیتی با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری صنعت مد طراحی دوخت واحدهای تولید پوشاک آموزش فنی و حرفه ای چهارمحال و بختیاری رشته طراحی دوخت صنعت مد و پوشاک علاقه مندان صنعت مد مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: کسب رتبه اول در برنامه ابلاغی۱۴۰۲ سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور توسط آموزش فنی و حرفه‌ای استان مصداق تلاش‌هایی است که در سال‌های اخیر در آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان انجام شده تا مهارت‌آموزی منجر به اشتغال برای جوانان اقصی نقاط استان پیش‌بینی شود.

جلیل شهریاری شامگاه شنبه در شورای مهارت آموزی استان بیان کرد: همه ظرفیت‌های موجود آموزش فنی و حرفه‌ای استان به کار گرفته شده است تا  فرصت مهارت آموزی بصورت رایگان برای همه جوانان با تغییر شیوه های ارائه آموزش، فراهم شود.

وی افزود: طراحی و برنامه ریزی کاملی برای رشته‌های مهارتی تخصصی منطبق با بوم استان مثل تعمیر خودروهای  سبک و سنگین، رشته های مرتبط با صنعت ساختمان،صنایع جوشکاری،تولید قطعات صنعتی ، فرآوری گیاهان دارویی و صنایع غذایی و...انجام گرفته است تا نیروهای جوان و مستعد آموزشها را دریافت کنند و در صورت عدم وجود امکانات لازم در شهرستان محل اقامت با پیش بینی امکانات اقامتی به نزدیکترین شهرستان ، یا به مرکز استان و همچنین در صورت نیاز به آموزشهای تکمیلی به خارج استان اعزام شوند.

جلیل شهریاری بیان کرد:فرهنگ مهارت آموزی وکار به واسطه وجود برخی مشاغل کاذب در استان آسیب دیده است که با فراگیر کردن مهارت های منجر به اشتغال پایدار برای جوانان استان تلاش شده  تا فرهنگ مهارت آموزی و کار در جوانترین استان کشور احیا شود.

کسب رتبه بی نظیر اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان

همچنین در همایش مدیران کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سیستان و بلوچستان جهت کسب رتبه اول در تحقق ابلاغی۱۴۰۲ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تقدیر شد.

جلیل شهریاری اظهار داشت: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان در برنامه ابلاغی۱۴۰۲ شامل ۱۰برنامه و ۱۴۷شاخص آموزشی،پژوهشی،سنجش و ارزشیابی،اجرایی، فرهنگی و عملکرد درآمد اختصاصی موفق به کسب رتبه اول شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه موفقیت در ارائه آموزش های مهارتی به جامعه همواره حاصل تلاش جمعی است، اظهار داشت: این موفقیت نتیجه تلاش‌های همکارانم در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان است و بدون تردید، کسب این عناوین با هدف توسعه فرهنگ خدمت رسانی ،جهاد تبیین و آگاهی مردم از عملکرد مجموعه آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان  صورت گرفته است و  حاصل تلاش همه کارکنان این اداره کل، مراکز آموزش فنی و حرفه ای سطح استان، آموزشگاه های آزاد و شرکای اجتماعی مهارتی استان بوده و این عنوان متعلق به خانواده بزرگ آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهنمای طراحی و چاپ حرفه ای کاتالوگ در چاپخانه تهران
  • نمایشگاه دست سازه‌های هنرجویان هنرستان دخترانه در شهرستان نقده
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • بهترین برند ترکیه برای خرید در سال ۲۰۲۴
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟